Sunday, October 16, 2011

Kedjebrev

Blev taggad a detta av min mor. Jag kommer inte att skicka vidare, men kan svara ändå.

1. När ingen ser eller hör mig...... Tänker djupa tankar.
2. Jag går aldrig hemmifrån utan..... Nycklar.
3. Min blogg heter som den gör för att jag.... Jag heter Simon och Simon Says är en ordlek som refererar dels till att Simon säjer saker, dels till den engelska vesionen av leken "Följa John".
4. Om jag vågade skulle jag.... Se på ett avsnitt av "Jersey Shore"
5. Om tio år kommer jag att..... Arbeta i skola eller förskola och ha ett barn till.

Friday, October 14, 2011

Det går framåt

...eller nedåt.

Jag ligger nu på en viktnedgång på 2 kilo/vecka ungefär, för frgugan något mindre, dock en stabil nedgång.

Vi äter ordentligt och blir mätta. Igår fick vi lämna mat.

Monday, October 03, 2011

Hållbar Viktnedgång

Har länge tänkt att ta tag i det där med vikten "imorgon". Jag har inte några medicinska eller andra problem än så länge och ligger rätt stabilt på 130-135 pannor. På lördagen så gick ett par byxor sönder och så satt jag sönder en stol inom loppet av 10 timmar och då tänkte jag "nä, nu jävlar".

Som de flesta andra "tjockisar" är jag en expert på näringslära och kaloriräkning, så jag slängde ihop en kostplan med relativt få kcal, relativt högt proteinintag (för förbränning och mättnadskänsla) och relativt lite kolhydrater och fett. Fettet och kolhydraterna man får i sig skall vara av den bra typen, så mycket fullkorn, olivolja, avocado, nötter, osv. Till skillnad från dieter som exempelvis adkins så är det inget som är helt förbjudet, men kalorimålet för dagen sätter vanligtvis stopp för chips, pizza och liknande, pga att den mängd man kan äta är så liten att man lika gärna kan låta bli. Jag tänker dessutom ha en dag i veckan där jag inte räknar kalorier.

Har nu ätit klart för dagen förutom kvällssnacket, som nog blir en avocado och är inte hungrig. Det började kurra lite i magen innan middagen, men det gick bra. Efter några dagar kommer magsäcken krympa tillbaka lite också. Min fru och min mor har också hakat på och vi skall försöka hålla varandra från att trilla av.

Målet är att kunna ha en hållbar kostomläggning, inte en diet, så att man när man väl nått någon målvikt kan öka kaloriintaget något, men annars äta som förut.