Thursday, August 30, 2012

Ron Paul och den sårade elefanten, del 15: Ett splittrat parti.

Stand with me, place your own personal needs, wants and opinions on the back-burner, and make sure Romney loses in 2012.
There's no other way....

Detta är hämtat ifrån ett inlägg på DailyPaul, en webbsida för Ron Paul Supportrar. Mitt Romney är nu nominerad. Ron Paul kom inte i närheten av att hota Romneys vinst efter första omgångens röstning, även om hans inflytande blev större än vad media rapporterade om. Det är dock inte detta som får Ron  Paul supportrarna att trycka ned sådana här skyltar i trädgården.



Det är heller inte pragmatiken att om Obama vinner så kan en kandidat för frihetsrörelsen, kanske Rand Paul eller Justin Amash kandidera 2016, eftersom det är svårare att lyckas i ett primärval mot en sittande president.



Det är depublikanska nationella kommiten och Romeys behandling av Ron Paul och hans supportrar som är problemet. Trots en total mediablackout, utbrett valfusk och hot lyckades Ron Paul ha en majoritet av 6 delstaters delegater och skulle då kunna nomineras till en kandidat som går att rösta på som presidentkandidat (minst fem delstater krävs för detta). Detta hade inte ändrat det faktum att Romney skulle vinna, men hade varit en viktig symbolisk seger och hade låtit Ron Paul fått tala ocencurerat i en kvart.

Precis innan ändrar dock kongressen reglerna så att det nu krävs en majoritet i åtta delstater. Även en helidiot förstår att det är enbart för att tysta ned Paul.

Med det har republikanerna förstört sina egna chanser att vinna. Ron Pauls supportrar lämnade konventet i protest. Republikanerna är nu ett splittrat pari, där en faktion nu ser sig som aktiv fiende till moderpartiet.