Monday, July 08, 2013

Stor skräll i UFC när Silva föll.

Det är inget man märker om man inte följer MMA, och bara följer svenska sportnyheter men natten till lördag gick en av de mest anmärkningsvärda matcherna i en av de största sporterna av stapeln.

Mästaren heter Anderson Silva. Han har vunnit 16 raka matcher, varav 10 är titelförsvar. Hans snabbhet och precision har gjort att han stundtals har fått elitmotståndare att se ut som rena amatörer. På senare tid har han, enligt min mening börjat tro mer och mer på sin egen hype.

Anderson Silva


Chris Weidman, obesegrad, fast med relativt få matcher och inte alls mot lika namnkunnigt motstånd var Silvas motståndare.

Chris Weidman


Själv satsade jag pengar på Weidman på grund av:
*Weidman är stor och stark för viktklassen och en mycket bra brottare, den enda person Silva har haft problem med på senare tid var Chael Sonnen, en annan atlet med brottningsbakgrund som kunde ta ner honom till marken och hålla honom där.

*En hel del MMA kännare, exempelvis 170 lbs mästaren George st Pierre har uttalat sig om att de tror att Weidman skall vinna

*Man hade börjat tala om superfights mellan Silva och Jon Jones eller George st Pierre. Först behövde dock Silva klara fighten mot Weidman, och när UFCs planer inbegriper att en viss person skall vinna en viss fight brukar det aldrig hålla.

*Silva, delvis på grund av sin överlägsenhet, showar i sina matcher, speciellt i sin senaste match mot Stephan Bonnar, där han backade upp mot nätet, hade armarna längst sidorna och lät Bonnar få en del frislag. Det är bara en tidsfråga innan någon professionell fighter på toppnivå får in ett slag om man låter de få tillräckligt många frislag.

Här syns Silva ducka Bonnars slag enbart genom att ducka med överkroppen. Händerna hänger längst sidorna och Silva använder inget fotarbete.


Men i matchen mot Weidman hände det oundvikliga. En Silva med armarna längst sidorna och fötterna fast planterade i golvet kunde inte svänga sin smidiga överkropp tillräckligt långt. Silva träffas av ett slag, segnar ned och Weidman kastar sig över likt en haj som fått blodsmak. några slag senare bryts matchen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home