Sunday, February 19, 2012

Ron Paul och den sårade elefanten 10: Den oheligaste av alianser

Om man spenderar mycket av sin tid med att läsa amerikansk primärvalsstrategi så känner man sig smutsig av att bara läsa. Det är hemliga överenskommelser, pengar, sex och korruption, eller som den äldre generationen kallar det: En Barbara Cartland-bok.

Ron Paul har fått frågan om varför han inte attackerar Mitt Romney. Ron paul har tillochmed försvarat mitt Romney när alla andra attackerade honom. Romney har inte heller attackerat Ron Paul. Han har spenderat 50 miljoner dollar i negativa ads och inte ett ont ord om doktorn. Varför?




Svaret: de har gjort upp. Enligt rykten på politiska forum har romneykampanjen lovat att inte ignorera Paul om Romney blir republikanernas kandidat och de har lovat att kräva att han får tala på republikanrnas konvent. Romney vill bli vald och han är smart. Han vet att han behöver Pauls supportrar för att slå Obama. Att göra dem arga är bara dumt. Romney är inte dum. Han är smart.


Gingrich heter en annan utmanare. Gingrich är en mästare på att debattera. Han vann antagligen South Carolina pga debatten innan. Innan nästa val har han en chans till. En sista debatt innan "super tuesday", då 10 stater väljer sin representant samma dag. Eller?

Det visar sig att det inte blir någon debatt. Några av kandidaterna har nämligen avböjt att komma. Vilka då, tror ni? Jo, Romney och Paul. De tillsammans kan suga allt syre ur Gingrichkampanjen och de tänker göra vad de kan för att det skall bli ett "gentlemans' race" mellan Romney och Paul.

Romney vet att han inte behöver vara populärast för att vinna, precis som man inte behöver kunna simma snabbt för att hinna undan hajen. Man behöver bara simma lite snabbare än den som simmar långsammast.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home