Wednesday, February 08, 2012

Den sårade elefanten och Ron Paul del 9: Santorum is in it to win it.

Trots att han är den klart tokigaste av de kvarvarande kandidaterna, så kan jag ibland känna en viss Sympati för Rick Santorum. Han har sedan det första nomineringsvalet i Iowa släpat sig runt utan pengar och på fyra timmars sömn per natt och gjort sitt bästa för att presentera sig som ett konservativt alternativ till Mitt Romney. Hans resultat har dock varit usla sedan Iowa, och donationerna har därmed också lyst med sin frånvaro.



Igår small det dock med segrar i alla tre nomineringsvalen (varav Missouri egentligen inte ens är ett nomineringsval utan mer en popularitetstävling). Det är imponerande, för jag trodde att det behövdes åtminstone ett av: Pengar (Romney), Organisation (Paul och Romney) eller Exponering i massmedia (Romney och Gingrich), men det visar sig att man kan hålla en kampanj igång på sömnbrist och jävlaranamma. Sedan leder Romney fortfarande stort i antal delegater och pengar och Paul och Romney är fortfarande de enda som har organisationer i alla stater. Rent delegatmässigt så ändrar gårdagen inte mycket.

Men Gårdagens val gör däremot att medias kröning av Romney spårar ur. Santorum har inte "bara vunnit ett nomineringsval" nu, utan fyra. Det mer väsentliga är att "ostoppbara" Romney förlorade. I Minnesota såg han sig slagen av inte bara Santorum, utan även av Paul.

Det skall bli intressant om Santorumskampanjens bedrifter viftas bort i media eller om råttorna flyr Romneys skepp och bordar Santorums istället, och vad som då händer vid Romneys nästa seger, eller för den delen Pauls första eller om Gingrich lyckas resa sig från de döda en andra gång.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home