Friday, January 27, 2012

Ron Paul och den sårade elefanten del 7: Sakpolitik och nya val

South Carolina och Florida är inga bra stater för Ron Paul. De är sk "Winner takes all" Om man satsar massa miljoner dollar för att komma tvåa så är det pengar i sjön. Efter Florida kommer dock en del nomineringsval med lägre valdeltagande och där man får delagater även om man kommer tvåa eller trea.

Däremot så märks det att de övriga kvarvarande republikanerna har börjat flörta med Paul och hans väljare. Newt Gingrich talade i en debatt om att reducera riksbankens makt och införa ett annat system för att garantera dollarns värde, något som aldrig hade varit på tapeten om inte Ron Paul hade varit i racet.

Det är nämligen så att både Newt Gingrich och Mitt Romney inser att de kan komma att behöver de rösterna för att kunna slå varandra och än mer för att kunna slå Obama. Ron Paul har gått kraftigt fram i förhållande till förra valet även i South Carolina och Florida.

Nu återstår det att se hur bra han kan göra ifrån sig och hur mycket inflytande hans sakfrågor får. Enbart att föra in sakfrågor i debatten är ett stort plus.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home