Tuesday, July 27, 2010

Jag och Samuel åkte in till stan en sväng häromdan, nu när vädret blev lite mildare. Vi träffade Adam och hans mor. Frugan är snart klar med läroperioden på jobbet och börjar jobba vanligt schema. Det skall bli skönt att ha vuxentid även på dagarna då och då.

Idag pekade Samuel spontant på digitalboxen och sa ett tydligt "Bredbandsbolaget". Frugan har varit på telefonen med BBB ett par gånger och då hållt på med boxen, och vi har ju pratat lite grand om det, men det är ändå anmärkningsvärt att han har snappat upp det.

Så idag blev det att betala lite räkningar. Vi har buffert så vi klarar oss, men visst skall det bli skönt nästa månad med full lön + studiebidrag. Då skall vi unna oss någonting.

Thursday, July 22, 2010

Mer Samuel.

Det händer så många saker att det är svårt att komma ihåg allt. Han är riktigt klurig, som när han hörde en liten bjäbbig hund skälla och stannade up och sa "Winnie hunden!"

Sedan gillar han att "läsa". Han tar gärna en stor bok och tittar på lite siffror och bokstäver. Han bläddrar ofta försiktigt. En dag så hörde jag lite brak och stök från hallen, gick dit och tittade och där satt han. Jag frågade vad han gjorde och han sa "läsa bok!". Jotack.

Photobucket

För några dagar sedan så bad vi honom välja ut en bok som vi kunde läsa för honom innan han skulle lägga sig. Vi förväntade oss Totte eller liknande, men han kom istället med Grishams "The Client". Som tur var så nöjde han sig med att bläddra lite.

Photobucket

Nu ser jag fram emot Fredag kväll, en rejäl köttbit och att kunna vara uppe lite längre. Om man har relativt lättuppnåeliga mål så är det inte så svårt att vara tillfreds.

Apropå detta är Sammisen inte heller särskilt svårflörtad. Alla som har pratat med honom på telefon vet att hans stora hobby är att:

Photobucket
ÅKABUSS!!

Nu, Jävlar

James Toney är en riktig tuffing. Han har varit världsmästare i boxning i många viktklasser och är just nu en tungviktare. Framförallt är han inte rädd för att slåss och även om han pratar mycket skit är han beredd att backa upp det. All respekt för denne mans attityd.

Photobucket
James Toney

Den 28:e Augusti går UFC 118 av stapeln och då händer det. En toppboxare ställer upp i UFC. Boxning mot "riktig" fighting. Toney känner inte att han behöver några fjolliga extraregler, som Ali Behövde för att inte bli krossad av Inoki på tiden det begav sig. Vi MMA fans har bitit ihop tänderna varje gång någon har sagt att MMA utövare inte skulle ha en chans mot en riktig boxare.



Den här gången kommer många boxningsfans att titta. Den här gången gäller det att visa en gång för att en två-dimensionell boxare blir krossad i en riktig fight.

Randy Couture är utvald för att representera de blandade kampsporterna. Han är just nu inte mästare, men har hållit bältet i både tungvikt och lätt tungvikt. Han är också 47 år gammal, och antagligen är det delvis därför han får denna fight. Toney är 41 och det skulle vara lockande för boxningsvärlden att skylla en förlust på att den relativt gamla Toney fick för ungt, spänstigt motstånd.

Photobucket
Randy Couture

UFC gör sitt bästa för att täppa till eventuella ursäkter och har även skrivit på ett kontrakt för flera fighter, för att kunna ge honom svårare motstånd, kanske till ockmed en mästarfight mot monstret Brock Lesnar (som måste sitt och svettas i bastun ett bra tag för att med nöd och näppe hamna under den övre gränsen till tungvikt) om han nu skulle råka knocka Couture.

Photobucket
Brock Lesnar

Hursomhellst så är det något som jag verkligen ser fram emot.


Toney Snackar


Couture Snackar

Thursday, July 08, 2010

Hemmafru på budget

Tja, heter det brandman och sjuksköterska oavsett kön, så heter det nog hemmafru också. Hursomhelst så ser jag fram emot lite vuxentid nu när vecka börjar närma sig sitt slut och vår käre brödvinnare kan vara hemma och njuta värmen och vårat eminenta sällskap ett par dagar.

Trots begränsad budget, så går det ingen nöd på oss. Vi har i vår ny halvstora frys, inköpt för 500 kr fullt med fläskkarré och fläskfilé, inköpt för 30 resp 50 kr kilot. Likaledes står det ett halvt flak kokosmjölk från när Coop sålde för 5kr burken. Det är sådana klipp man kan göra när man är ledig och kan handla med lite framförhållning.

Så idag hade jag tänkt att laga lite mat av det vi hade hemma. Det blev pannkakor med jordgubbar och socker. Jordgubbsskörden har tack vare värmen kommit tidigt i år och de kostar 10 kr asken (halvliter).

Photobucket
Mums!


Sedan tänkte jag göra lite chockladdoppade jordgubbar inför Fredag. Kanske en kall flaska mousserande och lite jordgubbar på balkongen på kvällen?

Photobucket
Billigt och gott.

Semesterpappa

Förutom brist på vuxentid, en försmäktande hetta och begränsad budget är det väldigt roligt att vara hemma med två-och-ett-halvt-åringen. Vi passar på att åka buss gratis, även om han inte åker så mycket vagn. Det är tydligen sällsynt, för när jag går med grabben bredvid mig, skjutandes en tom vagn, ser jag ofta barn som måste vara 4-5 år som åker vagn.

Här följer lite bilder på våra aktiviteter här på semestern:

Photobucket
Plaska och bada vid Pettersboda


Photobucket
Leka vid lekplatserna


Photobucket
Hjälpa pappa att handla


Photobucket
Spexa med Farmor och Lennart

Killen har blivit väldigt skärpt nu, man märker förändingar nästan dagligen. När jag pratade med Isabella på telefon hämomdagen så sa han "hej Henke". Han kommer snart ha mer koll än vad jag har på sådant där.